V roku 1886 sa Federico Bonomi, vtedajší majiteľ malého obchodu s potravinami vo Via Fabbri, rozhodol otvoriť závod na praženie kávy v susedstve Conca del Naviglio, ktorý sa nachádza v centre Milána.
Bonomiho zručnosti a vášeň pri spracovaní a zmiešaní najlepších káv bola čoskoro ocenená v celom meste.
Počas prvého roku 20. storočia sa v pražiarni a zariadení na pečenie Caffè Bonomi začalo dodávať čoraz viac potravín v Miláne a jeho predmestiach. Krátko po druhej svetovej vojne sa Bonomi uprostred hospodárskeho oživenia otvoril novým obchodným príležitostiam ponúkajúcim nové zmesi a nakoniec vytvoril obchodnú štruktúru špecificky zameranú na zásobovanie miestnych barov.
Vďaka skúsenostiam získaným v tomto odbore v priebehu rokov sa spoločnosť Bonomi nakoniec rozhodla zamerať na komerčný vývoj a distribúciu svojich výrobkov v sektore hotelových reštaurácií a kaviarní (HoReCa).
Kvalita zmesí spoločnosti Bonomi a efektívnosť jeho distribučných služieb sa stali kľúčovými faktormi v procese rastu spoločnosti.
Začiatkom 80. rokov 20. storočia spoločnosť čelila novým obchodným výzvam a presunula výrobu do novej, funkčnejšej štruktúry. Koncom 80. rokov, na trhu, ktorý smeruje k globalizácii, Caffè Bonomi úzko spolupracuje s významnou spoločnosťou obchodujúcou so surovou kávou.
Dnes dokážeme našim zákazníkom zaručiť dva nevyhnutné faktory integrovanej kvality: maximálnu kompetenciu vo všetkých fázach spracovania a pravidelnosť obstarávania. Pridaná hodnota, ktorú môže málo konkurentov zaručiť.