Naša história.
V roku 1886 sa Federico Bonomi, vtedajší majiteľ malého obchodu s potravinami, rozhodol otvoriť závod na praženie kávy v susedstve Conca del Naviglio, ktorá sa nachádza v centre Milána. Bonomiho zručnosti a vášeň pri spracovaní a miešaní najlepších káv bola čoskoro ocenená v celom meste.
V prvom roku 20. storočia začali pražiace prevádzky a zariadenia Caffe Bonomi, dodávať rastúcemu počtu obchodov s potravinami v Miláne a jeho predmestiach.
Krátko po druhej svetovej vojne, v období hospodárskeho oživenia, sa Bonomi otvoril novým obchodným príležitostiam ponúkajúcim nové zmesi a nakoniec vytvoril obchodnú štruktúru osobitne určenú na zásobovanie miestnych barov. Vďaka skúsenostiam získaných v tomto odbore v priebehu rokov, sa spoločnosť Bonomi nakoniec rozhodla zamerať na komerčný vývoj a distribúciu svojich výrobkov do sektora hotelov, reštaurácií a kaviarní (HoReCa). Kvalita Bonomiho zmesí a efektívnosť jeho distribučných služieb sa premietli do kľúčových faktorov rastu a prosperity jeho spoločnosti.
UČÍME SA
z tradície, riadenej históriou a rešpektom
GARANTUJEME
kvalitu našich výrobkov, podstatu našej značky
ZDIEĽAME
taliansku dušu kávy po celom svete
NAŠA VÁŠEŇ JE VO VŠETKÝCH KÁVOVÝCH ZRNÁCH, KTORÉ VYRÁBAME
Kávy, ktoré sa vyberú a použijú do našich zmesí, sa podrobia veľmi dôkladným kontrolám ešte pred opustením krajiny pôvodu. Schopnosť vybrať si najlepšiu ponúkanú kávu je nevyhnutná na zaručenie kvality našich zmesí. Na konci tohto procesu naši „Bonomi chuťový experti“ šikovne kombinujú jednotlivé druhy surovej kávy ktoré sa následne pražia, aby naša zmes získala neporovnateľnú chuť.
NAŠA KVALITA ZDOKONALENÁ ČASOM A MODERNÝMI TECHNOLÓGIAMI
Pred pražením skontrolujeme v našom laboratóriu organoleptické vlastnosti káv použitých v rôznych zmesiach. Testy, ktoré sa vykonávajú, sa v zásade týkajú vizuálneho aspektu vzorky šarže kávy ktorá sa má schváliť na praženie, najmä na strane defektov: obsah vlhkosti, počet defektov - ak existujú - farba a veľkosť zŕn.
Akonáhle sa praženie uskutoční, vykoná sa niekoľko analýz: po kontrole arómy nasleduje cupping aby sa overila konzistencia peny a tela kávy, stálosť šálky a dochuť. Po zabalení konečného produktu sa vykonávajú náhodné kontroly, aby sa monitorovalo zachovanie produktu.
NA NAŠICH KURZOCH ŠKOLÍME MLADÝCH ODBORNÍKOV V TOMTO ODVETVÍ
Káva, ktorú si vychutnáme v šálke, musí reprezentovať všetko úsilie a dlhú cestu, ktorá sa tam dostala.
Starostlivosť v kultivácii, pozornosť pri zbere, presnosť spracovania a vynikajúca plnosť extrakcie.
Na dosiahnutie tohto cieľa trénujeme profesionálov roky.
Musia sa naučiť štyri hlavné prvky, ktoré majú bezchybne ovládať v praxi
ZMES - ktorá určuje chuť, arómu a telo
MLYNEC – na ktorom sa volí stupeň mletia zŕn
STROJ - starostlivo vybraný na základe potrieb
ZRUČNOSŤ BARISTU - ktorú trénujeme a vedieme k zdokonaleniu techniky.